Nakup in splošni pogoji poslovanja

Nakup in splošni pogoji poslovanja

Splošni pogoji poslovanja spletne trgovine kolagen.si so sestavljeni v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov (ZVPot) in na podlagi priporočil Gospodarske zbornice Slovenije ter mednarodnih kodeksov za spletno in elektronsko poslovanje.

Splošni pogoji poslovanja urejajo način delovanja spletne trgovine kolagen.si (v nadaljevanju: "spletna trgovina kolagen.si"), ki jo upravlja Dator d.o.o., Glavni trg 17 b, 2000 Maribor (v nadaljevanju: “ponudnik”), pravice in obveznosti ponudnika in obiskovalcev spletne strani kolagen.si ter uporabnikov, ki izvršijo preko spletne strani kolagen.si nakup (v nadaljevanju: “kupec”).

Ponudnik: Dator d.o.o., Glavni trg 17 b, 2000 Maribor, Slovenija, davčna št.: SI 92641725, matična št.: 1277839000

M: 040 473 328, T: 02 22 96 570, E: info@kolagen.si, Splet: www.kolagen.si

Spletna trgovina kolagen.si omogoča nakup prehranskega dopolnila Collagen Beauty gel in Collagen Fit gel (v nadaljevanju: “blago”) na enostaven, hiter način po vsej Sloveniji.

Naročilo blaga

Ko ponudnik prejme naročilo poslano s strani kupca, kupcu nemudoma potrdi sprejem naročila. Kupoprodajna pogodba med ponudnikom in kupcem je sklenjena v trenutku, ko ponudnik potrdi naročilo. Če želi kupec v spletni trgovini kolagen.si opraviti nakup, mora najprej oddati naročilo z naslednjimi osebnimi podatki: ime in priimek, elektronski naslov, telefon in naslov za dostavo blaga (ulica, kraj in poštna številka). Izpolnjeni podatki ponudniku omogočajo, da zagotovi nemoten proces končne izvedbe kupčevega naročila, in ga lahko obvesti o morebitnih spremembah ob naročilu.

Cena

Vse cene na spletni strani so v evrih in vsebujejo 9,5 % DDV, razen če je na spletni strani izrecno napisano drugače. Znižana cena je znižana redna cena, po kateri se prodaja predstavljeni izdelek za določen ali nedoločen čas.

Vse cene v spletni trgovini so cene izdelkov in ne vsebujejo stroškov dostave. Vse cene veljajo samo za elektronsko naročilo izdelkov prek spletne trgovine kolagen.si. Cene veljajo v trenutku oddaje naročila in nimajo vnaprej določene veljavnosti. Cene veljajo v primeru plačila z objavljenimi možnimi oblikami plačila.

Varstvo potrošnikov

Dator d.o.o. prodaja blago prek spletne strani kolagen.si izključno potrošnikom. Zaradi specifičnosti in omejenosti blaga lahko kupec naroči z enim naročilom do največ 3 kose istega izdelka.

Ponudnik ima pravico zavrniti spletno naročilo. O tem po lastni presoji odloča ponudnik. Zavrnitev naročila mora biti obrazložena in mora ponudnik o tem nemudoma obvestiti kupca.

Način plačila, dostava in stroški dostave

Plačilo blaga kupljenega v spletni trgovini kolagen.si je mogoče po povzetju ali po predračunu, z nakazilom na TRR ponudnika.

Vse izdelke kupcu dostavlja pogodbeni partner Pošta Slovenij  (v nadaljevanju: "dostavljalec") na kupčev naslov v Sloveniji, ki je naveden v naročilu.

Dostavljalec vroči naročeno blago naslovniku osebno na naslovu, ki ga je kupec izbral kot kraj prevzema. Kupnino s stroški dostave kupec plača dostavljalcu. V kolikor na izbranem naslovu ni nikogar doma, dostavljalec pokliče kupca na telefonsko številko, katero je navedel ob naročilu blaga preko spletne trgovine kolagen.si. Dostavljalec v hišnem predalčku pusti obvestilo, v katerem navede, da se bo blago dostavilo naslednji dan oziroma pusti kontaktno številko, na katero lahko kupec pokliče in se z dostavljalcem dogovori o drugem možnem načinu dostave. Če naslovnik ne prevzame naročenega blaga v roku 7-ih delovnih dni, se pošiljka vrne pošiljatelju.

Cena dostave znaša 3,9 EUR z ddv za posamezno naročilo.

Praviloma so pošiljke dostavljene naslovniku naslednji delovni dan oziroma v roku 2-3 delovnih dni.

V kolikor blaga ni na zalogi, ponudnik o tem obvesti kupca in se s kupcem dogovori o dobavnem roku. V primerih, ko ponudnik pravočasno in v skladu s pogodbo odpravi naročene izdelke, ni odgovoren za prekoračen rok dostave pogodbenega izvajalca dostave.

V primeru dostave dostavljalca je naslovnik dolžan prevzeti blago na naslovu, kot ga je sam izbral v postopku nakupa ali pa po predhodnem dogovoru z dostavljalcem o drugem načinu prevzema blaga. 

Kupec oziroma naslovnik je dolžan ob prevzemu preveriti količino in kvaliteto blaga.

Kupec se izrecno zavezuje, da se, zaradi kasnejše dostave blaga ali drugačnega načina dostave blaga, odpoveduje drugim načinom za povračilo nastalih stroškov, plačane kupnine in plačanih stroškov dostave blaga, kot so na primer odškodninski zahtevki v obliki civilnih tožb in podobno, obdrži pa vse ostale minimalne pravice v skladu z določili 23. in 24. člena Zakona o varstvu potrošnikov.

Naročeno blago, ki je na zalogi, dostavljalec dostavi v roku 2-3 delovnih dneh po prejemu naročila s strani ponudnika. Ob sobotah, nedeljah in praznikih se odprema blaga ne izvaja.

Odstop od naročila

Kupec lahko po oddaji elektronskega naročila v 24 urah odstopi od naročila tako, da na na elektronski naslov info@kolagen.si pošlje obvestilo o odstopu.

V skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov (ZVPot) lahko naročeno blago, kupljeno po pogodbi na daljavo (kamor spada tudi nakup preko interneta), brez razloga vrnete. Pravico do dostopa od pogodbe kupec uveljavlja tako, da v roku 15 dni od prejema blaga pisno sporoči ponudniku na naslov info@kolagen.si, da odstopa od pogodbe, ne da bi mu bilo potrebno navesti razlog za svojo odločitev. Šteje se, da je sporočilo pravočasno, če je oddano v roku. Kupec mora nato najkasneje v 30 dneh po sporočilu o odstopu od pogodbe vrniti blago originalno zapakirano, v nespremenjeni količini in nepoškodovano ter še neuporabljeno podjetju Dator d.o.o. na naslov Glavni trg 17 b, 2000 Maribor. Stroške vračila blaga plača kupec. Pošiljk z odkupnino podjetje Dator d.o.o. ne sprejema.

Vračilo kupnine

Če odstopate od naročila, vam po prejemu blaga in ugotovitvi, da je to nepoškodovano, v nespremenjeni količini in še neuporabljeno, skladno z zakonom vrnemo vsa opravljena plačila. Stroške vračila blaga pri odstopu od naročila krije kupec. Denar vrnemo takoj, ko je to mogoče, najkasneje pa v 15 dneh po prejemu sporočila o odstopu od naročila ter vrnitvi blaga. Kupec ob vračilu blaga pošlje tudi račun za blago in osebne podatke ter transakcijski račun kamor želi, da se vrne plačilo.

Zavrnitev naročila

Spletna trgovina kolagen.si lahko naročilo za katerega ugotovi, da ga pod navedenimi pogoji in podatki, s katerimi razpolaga, ne more izvesti, zavrne.

Hranjenje naročila

Oddano elektronsko naročilo oz. kupoprodajna pogodba je shranjena na sedežu podjetja. Na zahtevo potrošnika le-ta kopijo naročila prejme na elektronski naslov oz. na fizični naslov, ki je naveden v naročilu. Zahteva se lahko poda na naš e-naslov info@kolagen.si ali pisno na sedež podjetja.

Reklamacija

V primeru, da ste prejeli izdelek, ki ne ustreza vašim željam ali potrebam, lahko mepoškodovanega, neuporabljenega in v originalni embalaži vrnete skupaj z računom v roku 15 dni od nakupa na naslov: Dator d.o.o., Glavni trg 17 b, 2000 Maribor in ponudbnik vam bo vrnil vaš denar. Ponudnik kupcu priporoča, da za vračilo blaga uporabi dostavno službo, ki omogoča sledenje pošiljke ter, da blago ustrezno pripravi na transport (varna emalaža). Možnost vračila ne velja v primeru, da je bila originalna embalaža ali varnostni pečat odstranjena oz. izdelek uporabljen. Stroške pošiljanja vedno krije pošiljatelj oz. kupec, razen če je dogovorjeno drugače. Podjetje Dator pošiljk z odkupnino ne sprejema.

Vračilo poškodovanih pošiljk

V primeru, da je poštni paket, s katerim je kupec prejel naročene izdelke, fizično poškodovan, v njem manjka vsebina ali kaže znake odprtja, mora kupec sprožiti postopek reklamacije pri dostavljalcu.

Politika zasebnosti in varovanje podatkov

Ponudnik se zavezuje k trajnemu varovanju vseh osebnih podatkov. Vsi podatki, pridobljeni preko spletne strani kolagen.si, bodo uporabljeni izključno za pošiljanje informativnega gradiva, ponudb, računov in ostale potrebne komunikacije. Uporabnikovi podatki ne bodo posredovani tretji osebi, razen v primeru, ko je zahteva podana v pisni obliki s strani državnih ustanov.

Podatki za dostavo so enaki kot podatki za plačilo.

Spletna trgovina kolagen.si lahko samodejno zbira tudi nekatere podatke o strojni in programski opremi vašega računalnika. Med te podatke sodijo: naslov IP, vrsta brskalnika, imena domen, čas dostopanja in naslovi spletnih strani, ki ste jih obiskali v naši spletni trgovini. Ponudnik te informacije uporablja izključno za izračun splošne statistike o uporabi spletne trgovine kolagen.si in opitimizacijo.

Odgovornost

Dator d.o.o. ni odgovoren za posledice uporabe izdelkov, kupljenih prek spletne trgovine kolagen.si, ki nastanejo zaradi uporabe, ki ni v skladu z navodili za uporabo teh izdelkov. Vsa vsebina na spletnih straneh www.kolagen.si je informativne narave in uporabna zgolj kot vir splošnih informacij ter ne more nadomestiti posveta z zdravnikom ali farmacevtom.

Dator d.o.o. ni odgovoren za motnje v poteku storitve, ki so posledica ravnanja uporabnika (npr. računalnik, okužen z virusi) ali ponudnikov poti oziroma infrastrukture, ki jo uporablja storitev spletna trgovina kolagen.si (npr. izpad delovanja medmrežja).

Dator d.o.o. deluje v skladu z veljavno zakonodajo in v vsakem trenutku skrbi za uporabnike in kupce. V morebitnih sporih si po svojih najboljših močeh prizadeva za sporazumno rešitev. Vsako morebitno pritožbo lahko kupec naslovi na objavljene kontakte.

Dator d.o.o. se v vsakem trenutku po svojih najboljših močeh trudi zagotavljati ustrezni slikovni material, opise in navodila izdelkov. Kljub temu so fotografije izdelkov v spletni trgovini kolagen.si lahko simbolične, dostopni tekstovni materiali pa informativne narave. Kupec oziroma uporabnik mora pred uporabo prebrati in upoštevati navodila, zapisana na embalaži izdelka.

Pritožbe in spori in uporaba prava

Ponudnik spoštuje veljavno zakonodajo s področja varstva potrošnikov. Po vseh močeh se trudi izpolnjevati svojo dolžnost vzpostaviti učinkovit sistem obravnavanja pritožb in določiti osebo, s katero se v primeru težav kupec lahko poveže telefonsko ali po elektronski pošti. Uporabnik (kupec) se v primeru težav lahko po pomoč obrne na tel. št.: 040/473328. Pritožbo lahko uporabnik (kupec) odda na e-poštni naslov info@kolagen.si. Postopek obravnave pritožbe je zaupen.

Ponudnik bo v petih delovnih dneh potrdil, da je prejel pritožbo in sporočil uporabniku (kupcu), kako dolgo jo bo obravnaval ter ga vseskozi obveščal o poteku postopka. Ponudnik si bo prizadeval po svojih najboljših močeh morebitne spore rešiti sporazumno. Če sporazumna rešitev spora ne bo dosežena, je za reševanje vseh sporov med ponudnikom in uporabnikom (kupcem) izključno krajevno pristojno stvarno pristojno sodišče v Ljubljani. Ponudnik in uporabnik (kupec) kot udeleženca v elektronskem poslovanju medsebojno priznavata veljavnost elektronskih sporočil na sodišču.

Za te Splošne pogoje poslovanja in za vse spore med ponudnikom in uporabnikom (kupcem) velja in se uporablja slovensko materialno in procesno pravo, pri čemer se ne uporabljajo pravila mednarodnega zasebnega prava, ki bi odkazovala na uporabo kateregakoli drugega prava.

Za vsa razmerja ter za pravice in obveznosti, ki niso urejene s temi Splošnimi pogoji poslovanja, se smiselno uporabljajo določila Obligacijskega zakonika, Zakona o elektronskem poslovanju na trgu, Zakona o varstvu osebnih podatkov in Zakona o varstvu potrošnikov.

Spremembe splošnih pogojev poslovanja

Ponudnik lahko v primeru sprememb predpisov, ki urejajo poslovanje spletnih trgovin, varstvo podatkov ter druga področja, ki so v zvezi s poslovanjem spletne trgovine ponudnika, in v primeru sprememb lastne poslovne politike spreminja in/ali dopolnjuje te Splošne pogoje poslovanja, o čemer bo vsakič seznanil uporabnike na primeren način, kamor šteje zlasti obveščanje prek spletnih strani www.kolagen.si. Vsakokratne spremembe in/ali dopolnitve Splošnih pogojev poslovanja začnejo veljati in se uporabljati z iztekom osemdnevnega roka od objave sprememb in/ali dopolnitev. Če je sprememba in/ali dopolnitev Splošnih pogojev poslovanja nujna zaradi uskladitve s predpisi, lahko izjemoma te spremembe in/ali dopolnitve stopijo v veljavo in uporabo v krajšem času.

Želimo vam prijetne nakupe v spletni trgovini www.kolagen.si.

Ekipa Collagen gel

 

Slovenščina