Posladkajte si december z zdravim jabolčnim kolačem

Mesec december je prazničen čas, ki je zagotovo najbolj čaroben mesec v letu. Naenkrat dobi dom posebno, praznično podobo, saj okrasimo drevesce, prižgemo lučke, izdelamo adventni koledar in se na toplem sladkamo z domačimi piškotki, grejemo z vročim kakavom, čajem ali čokolado.

V teh decembrskih dneh lahko skupaj z družino pripravimo slastne domače dobrote in si jih brez slabe vesti privoščimo.

Ker želimo, da bodo pripravljene dobrote čimbolj zdrave, smo za vas pripravili čudovit recept za zdrav jabolčni kolaček, ki nima ne dodanega sladkorja in ne dodanih mlečnih izdelkov.

Specite zate ali pa za svoje najdražje nekaj okusnega, sladkega in še zdravega povrhu. Recept, ki ga enostavno morate preizkusiti, vam predstavljamo v nadaljevanju.

JABOLČNI KOLAČEK BREZ SLADKORJA IN MLEČNIH IZDELKOV

Potrebujemo:

  • 500g olupljenih in naribanih jabolk
  • 2 žlički cimeta
  • 100g rozin ali suhih datljev
  • 100g mletih ovsenih kosmičev
  • 50g mletih mandljev
  • 50g nasekljanih ali celih lešnikov
  • 1 veliko jajce
  • temna čokolada za preliv

Potek:

Pečico segrejemo na 200°C. V skledi zmešamo naribana jabolka, dodamo cimet in rozine ter jajce. Premešamo. V drugi skledi zmešamo ostale suhe sestavine - mlete ovsene kosmiče, mlete mandlje in nasekljane lešnike. Suhe in mokre sestavine združimo in dobro premešamo. Nadevamo v silikonski pekač (ali drug pekač, ki ga obvezno namastimo z olivnim oljem, v primeru silikonskega modela to ni potrebno) in pečemo 40 minut. Pustimo, da se kolaček popolnoma ohladi ter nato nad vročo kopeljo stopimo temno čokolado in jo prelijemo preko kolačka.

Recept je napisala Lana Krajnc, katere okusne in zdrave recepte lahko spremljate na Instagramu (@lanashealthyrecipes --> https://www.instagram.com/lanashealthyrecipes/)

Želimo vam dober tek!

P.s.: Nikar pa ne pozabi na vnos vitaminov, ki jih tvoje telo zdaj še posebej potrebuje. Do konca meseca, ti ob nakupov dveh ali treh škatlic Collagen Beauy ali Collagen Fit gela podarimo darilce.